Hlavní obsah

Padl druhý nejvyšší jackpot historie, téměř 13 miliard Kč

Los Angeles

Výherce předvánočního jackpotu americké sázkové hry Mega Millions získal 636 miliónů dolarů (přes 12,7 miliardy korun). Jde o druhou nejvyšší výhru historie sázek v USA. Vítězný tiket úterního losování se prodal v kalifornském městě San Jose, informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Jackpot se vyšplhal do závratné výše 636 miliónů dolarů kvůli obrovskému zájmu lidí.

Článek

Tažena byla čísla 8, 14, 17, 20, 39 a 7. Pokud by se vítěz místo nabízených každoročních splátek po dobu třiceti let rozhodl požadovat jednorázové vyplacení sumy, loterijní společnost výrazně ušetří, neboť se výhra smrskne na "pouhých" 341 miliónů dolarů.

Dosud nejvyšší sázková výhra padla ve stejné hře loni v březnu. Několik výherců si rozdělilo jackpot ve výši 656 miliónů dolarů. Pokud by se potvrdilo, že aktuální jackpot získal pouze jediný výherce, šlo by o vůbec nejvyšší individuální výhru v historii.

Jackpot se vyšplhal do závratné výše kvůli obrovskému zájmu lidí, kteří na poslední chvíli stáli dlouhé fronty před obchody s tikety. Podle statistik se v samotný den losování očekávaného vysokého jackpotu prodá až 70 procent všech tiketů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám