Hlavní obsah

Fanoušci na stadiónu vyvolali sérii zemětřesení

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký fotbal patří v USA společně s basketbalem mezi nejoblíbenější sporty. Fanoušci týmu Seattle Seahawks nyní vytvořili hlukový rekord. Při zápasu mezi Seattle Seahawks a New Orleans Saints fanoušci vydávali hluk 137,6 decibelu, čímž slabě překonali rekord týmu Kansas City Chiefs. Co je ale zajímavější - během zápasu vyvolali pět slabých zemětřesení.

Foto: Profimedia.cz

Tvar domácího stadiónu Seattle Seahawks

Článek

Oslava fotbalových fanoušků Seattlu se zapsala do historie. Tryskáč vydává při startu hluk zhruba 150 decibelů. Fanoušci Seattle Seahawks něco přes 137 decibelů. Pro představu - přibližně 125 decibelů je pro člověka hranice bolesti.

A aby bylo vše ještě o něco zábavnější, otřesy ze stadiónu způsobily během zápasu celkem pět menších zemětřesení o síle 1 až 2 stupně Richterovy škály. Nejdelší z nich přitom trvalo přes minutu.

Seahawks vyhráli zápas 34 ku 7. Není to poprvé, co fanoušci Seattlu způsobili při zápasu zemětřesení. V roce 2011 ho vyvolal touchdown.

Reklama

Výběr článků

Načítám