Hlavní obsah

Motorkáře, do kterého narazil řidič SUV, zatkli. Další má vážná zranění

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Newyorská policie v úterý zatkla motorkáře, který v neděli zpomalil těsně před vozem SUV. Ten do něj následně ťuknul a začal tak konflikt, jenž skončil napadením řidiče vozu Alexiana Liena. Další motorkář, kterého řidič při snaze dostat se z obležení motorkářů přejel, má vážná zranění a hrozí mu, že zůstane upoután na invalidní vozík. Lien obviněn nebyl a zůstává na svobodě.

BEZ KOMENTÁŘE: Konflikt motorkářů a řidiče SUV

 
Článek

Incident zachytila kamera jednoho z motorkářů v okamžiku, kdy 28letý Christopher Cruz zpomalil před Lienem jedoucím ve svém Range Roveru společně s manželkou a malou dcerou. Motorkáři po srážce zastavili a obklopili automobil. Lien měl podle vyjádření policie strach o svou rodinu a v panice šlápnul na plyn, přejel jednoho z jezdců a začal ujíždět pryč. Skupina ho dostihla o pár kilometrů dál a napadla ho. [celá zpráva]

Dva zatčení, po třetím se pátrá

Policie začala událost vyšetřovat a v úterý zatkla Cruze, do něhož Lien po jeho zpomalení narazil. Podle serveru listu New York Post byl obviněn z obecného ohrožení, bezohledné jízdy, ohrožení zdraví dítěte a vyhrožování ublížením na zdraví. Cruz zůstal na místě původní nehody a vůz nepronásledoval.

Podle stanice CBS New York se další podezřelý Allen Edwards v úterý sám udal policii. Edwards rozbil svou helmou okno u řidiče. Server New York Daily News uvedl, že po výslechu byl v úterý pozdě večer obviněn z obecného ohrožení, poškozování cizího majetku a vyhrožování.

Vyšetřovatelé ještě pátrají po třetím muži, který se snažil rozbít druhé boční okno. Údajně by měl také být tím, kdo Liena poté vytáhl ven a napadl ho. New York Post citoval policejní zdroj, podle něhož ostatní jezdci nespolupracují a tvrdí, že nic neviděli.

Řidič na svobodě

Zprávy policie původně hovořily o tom, že po incidentu nejsou žádní zranění, ozvala se však rodina motorkáře, kterého řidič SUV přejel při snaze uniknout. Je jím Jeremiah Mieses, jenž leží v nemocnici v umělém spánku. Je po operaci a jeho rodina se obává, že po zranění páteře už nikdy nebude chodit.

„Chci, aby lidé věděli, že jedinou obětí není řidič SUV,“ řekla v úterý na tiskové konferenci před nemocnicí Miesesova žena Dayana. K rozhořčení rodiny ovšem Lien zatím z ničeho obviněn nebyl.

„Musíme vzít v úvahu všechny okolnosti a to děláme,“ uvedl newyorský policejní komisař Raymond Kelly, a upozornil tak na to, že Lien jednal ve strachu o zdraví své rodiny. Není ale vyloučeno, že po prozkoumání všech důkazů nakonec obviněn bude.

Motorkáři se účastnili neoficiální akce s názvem Hollywood Stuntz s cílem na Times Square. Kelly uvedl, že během neděle policie obdržela více než 200 stížností na chování jezdců. Loni se akce konala také, aby policisté letos zabránili tehdejším problémům, motorkáře důkladně kontrolovali. Celkem zatkli 15 lidí, předvolali dalších 68 a zabavili 55 motocyklů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám