Hlavní obsah

V centru města rostlo v květináčích přes 20 rostlin konopí

– Newport
Novinky, jky

Begonie, petunky a konopí. Těmito rostlinami byly vyzdobené ulice velšského města Newport. Nikdo z pracovníků radnice nepostřehl, že v květináčích patřících městu rostou také rostliny konopí. Když byla povolána policie k vyšetření podivného zahradničení, neznámý výtečník je už všechny sklidil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ať už rostliny zasadil kdokoliv, na maximum využíval služeb zahradníků placených radnicí, kteří o rostliny pečovali, zalévali je a hnojili. Některé z květináčů přitom stály jen několik stovek metrů daleko od místní policejní stanice. Mnozí policisté okolo nich každý den chodili. Nic podezřelého však nezaznamenali.

Devětadvacetiletý obchodník Dean Beddis byl první, kdo si uvědomil, co za rostliny se v květináčích vyskytuje. „Nikdy dřív jsem neviděl konopí růst takhle volně, bylo to šílené. Říkal jsem si, že Newport chce být asi novým Amsterdamem,” uvedl Beddis, který dodal, že to byly hezké rostliny, které se do města hodily. Poté, co je nahlásil, tak ale zmizely.

„Je to vážná záležitost. O všem budeme informovat policii a budeme kontrolovat záběry bezpečnostních kamer,” uvedl mluvčí radnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám