Hlavní obsah

Na nejklapavějším rekordu světa se podílely dva tisíce lidí

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi jen těžko byste hledali světový rekord, při kterém by se ozýval klapavější zvuk, než tomu bylo minulou neděli v irském Dublinu. Sešlo se tam přes 2000 lidí, kteří se společně pokusili o překonání rekordu v tradičním irském tanci na skladbu Riverdance.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V irském Dublinu pokořili světový rekord v tancování RiverdanceVideo: Reuters

 
Článek

Tanečníci ze 44 zemí a 163 tanečních škol se sešli na nábřeží řeky Liffey, aby společně vytvořili světový rekord v nejdelším tančícím živém řetězu. Předchozí rekord z amerického Nashvillu čítal přitom jen 652 tančících osob.

V irském Dublinu se sešli mimo jiné i tanečníci z Mexika, Uzbekistánu či Japonska. Vystoupení pak vedla newyorská tanečnice Jane Butlerová, která tančila hlavní roli společně s věhlasným tanečníkem Michaelem Flatleym při prvním vystoupení Riverdance v roce 1994.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukázka z originálního vystoupení souboru irských tanců RiverdanceVideo: Reuters

Podle organizátora akce na nábřeží tančilo přes 2000 lidí, avšak zástupci Guinnessovy knihy rekordů zaznamenali pouze 1693 tanečníků. I tak jde jednoznačně o nový světový rekord.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám