Hlavní obsah

Žena se objevila 11 let poté, co beze stop zmizela. Tři roky byla úředně mrtvá

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanka Brenda Heistová (54), která před 11 lety beze stopy zmizela a v roce 2010 byla úředně prohlášena za mrtvou, se po dlouhých letech života na ulici opět objevila.

Foto: ČTK/AP s použitím Lititz Borough Police

Brenda Heistová před a po 11 letech bezdomovectví. Roky života na ulici ji silně poznamenaly.

Článek

Heistová nyní čelí velkému množství zdravotních obtíží a podle médií na ni byl v Pensylvánii vydán nedávno z neznámých důvodů zatykač. Když floridší policisté zkontrolovali její identitu a vše porovnali s úřady v Pensylvánii, vyšlo najevo, že osoba, která stojí vedle nich, je žena pohřešovaná od roku 2002. Ta byla naposledy viděna v pensylvánském městečku Lilitz, kam vezla své děti do školy. Pak zmizela.

Vystresovaná z rozvodu a čelící finančním obtížím svou situaci neunesla, zřejmě se určitým způsobem nervově zhroutila a spřátelila se se skupinkou bezdomovců v místním parku. Podle vyšetřovatele Johna Schofielda žena vysadila děti ve škole, dala se do řeči s bezdomovci a po několika hodinách se jednoduše rozhodla odjet společně s nimi stopem na Floridu. V tu chvíli se po ní slehla zem.

Platila v hotovosti

Navzdory důkladnému vyšetřovaní, které trvalo dlouhé měsíce, nebyly objeveny žádné stopy, které by navedly policisty na Brendinu stopu. Teprve nyní se ukázalo, že se Heistové dařilo unikat díky tomu, že žila pod mosty. Živila se převážně jídlem z popelnic a zbytky, kterých se zbavovaly restaurace. Když už něco platila, tak vždy v hotovosti, kterou si vydělávala třeba čištěním lodí.

Během Brendina útěku před vlastním životem se stal její exmanžel Lee podezřelým a policisté jej vyslýchali jako jejího možného vraha. Později bylo však jeho jméno očištěno. Vyšetřovatel John Schofield uvedl pro místní média, že poté, co policisté nebyli schopni najít po ženě žádnou stopu, byli přesvědčeni o tom, že se jí muselo stát před lety "něco hrozného".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám