Hlavní obsah

Policista zachránil dva zaklíněné jeleny střelbou do parohů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvykle vyřešil jeden americký policista trable dvou jelenů, kteří se při souboji zaklínili parožím. Oba sokové se snažili ze sevření zoufale osvobodit, ale nedařilo se jim to. Jeden z přivolaných policistů se proto rozhodl zakročit a několika dobře mířenými ranami do paroží je uvolnil.

BEZ KOMENTÁŘE: Policista zachránil dva zaklíněné jeleny střelbou do parohů

 
Článek

Jelenů si minulý týden na poli ve státě Illinois všiml náhodný svědek a ihned zavolal policii. Na místo dorazili postupně příslušník státní policie, policista z jednotky na ochranu životního prostředí a úředník z Ochrany lesů ve Will County.

Po důkladném uvážení došli policisté k závěru, že nejlépe zvířata osvobodí střelbou do jejich paroží. Pokud by totiž dále čekali, jeleni by si mohli při snaze osvobodit se vážně ublížit. Muž se zbraní proto oba bojující jeleny obcházel a čekal na vhodnou chvíli ke střelbě.

Ta přišla v okamžiku, kdy zůstala zvířata vyčerpaně ležet na zemi. Po výstřelu se dokonce ani nevyplašila a dál ležela na místě. Vysvobození přinesla čtvrtá rána, po které se oba jeleni rozběhli pryč. Jeden z nich byl viditelně otřesený a pohyb mu dělal problémy, po chvíli se ale vzpamatoval.

Illinoiské oddělení ochrany přírodních zdrojů publikovalo video na své facebookové stránce, kde se v diskusi objevily názory, zda nemohla akce probíhat jinak. Úřady ale žádné pochybení nevidí. Zásah podle nich prováděli profesionálové, jeleni by bez něj navíc mohli uhynout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám