Hlavní obsah

Kocour s ustaraným obočím rozesměje i zapšklé mrzouty

Novinky, vps

Kocour jménem Sam má možná devět životů, ale jen jeden výraz – ustaraný. Předurčují ho k tomu dvě černé skvrny na čele, které vypadají jako obočí. Bílý kocour se tak může snažit sebevíc, ale tvářit se jinak se mu podaří jen málokdy.

Foto: instagram.com/samhaseyebrows/

Samovo obočí je opravdu unikátní

Článek

Sama nalezli jeho majitelé, kteří nechtějí zveřejnit svou totožnost, loni v březnu u svého domu. Napřed objevili na kraji pozemku kočičí přepravku bez dveří, kocoura si pak všimli v mezeře mezi dvěma domy.

Několik dní se z toho místa nehnul, nedotknul se ani potravy, kterou mu tam donesli. Po pěti dnech se jim kocoura zželelo a vzali si ho k sobě domů. V té době už měli dvě jiné kočky, chtěli mu proto najít nové páníčky.

Foto: instagram.com/samhaseyebrows/

Sam a jeho ustaraný výraz

Mezitím ho vzali k veterináři, který jim řekl, že vzhledem k jeho dobré kondici se určitě jedná o domácí kočku, které se pravděpodobně někdo zbavil jako nechtěné. Uplynulo několik týdnů a nového majitele se stále nedařilo najít. Sam si ale mezitím omotal okolo ťapky dočasné majitele, a tak u nich nakonec zůstal.

V prosinci loňského roku poradila Samovým americkým majitelům jedna kamarádka, ať svému mazlíčkovi založí účet na Instagramu. Trvala na tom, že jeho obočí je unikátní a kocour má velký potenciál stát se slavným. A měla pravdu.

Foto: instagram.com/samhaseyebrows/

Je těžké tvářit se jinak...

Kocourovy vtipné fotografie se začaly šířit raketovým tempem po sociálních sítích a stala se z něj hvězda. Jeho majitelé toho využili a spustili webovou stránku, na které prodávají plakáty a trička se Samovou podobiznou. Část zisku věnují na dobročinné účely, konkrétně jednomu newyorskému útulku pro zvířata.

Foto: instagram.com/samhaseyebrows/

Sam je neposedný kocour

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám