Hlavní obsah

Noční můra všech rodiček. Miminko vážilo po narození téměř sedm kilo

– Rockhampton
Novinky, vps

Australanka Patricia Stocková porodila v pondělí ve městě Rockhampton pořádného cvalíka. Její syn Oliver vážil po narození úctyhodných 6,76 kilogramu. Na svět přišel císařským řezem a podle lékařů se mu daří velmi dobře, informoval australský portál ninemsn.com.au.

Australance se narodilo téměř sedmikilové dítě

 
Článek

Stocková se svým manželem Benem očekávali, že jejich potomek bude těžší, než je obvyklé, ale rozhodně si nepředstavovali téměř sedmikilové dítě. Australský průměr je přitom 3,35 kilogramu, tedy polovina Oliverovy váhy. Po porodu proto museli nakoupit nové oblečení, to staré totiž bylo moc malé.

„Když mi řekli jeho váhu, málem jsem omdlela. Porodník prý nikdy nepřivedl na svět větší dítě,“ řekla šťastná matka portálu Sunshine Coast Daily. I přes váhu dítěte prý probíhalo její těhotenství skvěle. Neměla žádné ranní nevolnosti, pouze se jí špatně pohybovalo kvůli neobvykle velkému břichu.

Oliver je považován za druhé nejtěžší dítě v australské historii. Tím vůbec největším je holčička Tiarla Elekana Klimová. Narodila se loni v červnu a vážila 6,85 kilogramu. Historicky nejtěžším novorozenětem, které ve zdraví přežilo porod, je chlapeček narozený Italce Carmelině Fedeleové v roce 1955. Ručička vah v jeho případě ukázala něco málo přes 10 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám