Hlavní obsah

Ind se stal v 96 letech nejstarším otcem na světě

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ramajit Raghav si ve věku 96 let upevnil status nejstaršího otce na světě. Jeho 52letá žena Shakuntala Devi porodila 5. října zdravého chlapečka jménem Ranjeet. Jedná se o druhého potomka tohoto indického páru, první dítě se jim narodilo před dvěma lety. Raghav byl přitom až do 86 let svobodným mládencem a držel celibát, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nejstaršímu otci na světě je neuvěřitelných 96 letVideo: Reuters

 
Článek

Malý chlapec se navzdory vysokému věku obou rodičů těší dobrému zdraví. Rodina žije ve vesnici v indickém státě Harynana a kromě vlastnictví dvou krav jsou jejich jediným příjmem stařecké penze. Raghav byl celý život farmářem, ale pro své syny si vysnil lepší budoucnost. Chce, aby se stali vysokými státními úředníky.

Raghav je na svůj věk velmi vitální, podle jeho slov za to vděčí dlouholetému celibátu a svému stravování. Denně jí mandle, máslo a mléko. Jeho aktivní život vyvolává závist u sousedů a lékaři v porodnici mu dokonce nechtěli věřit, že je otcem svého syna.

Po narození Vikramajeeta, jeho prvního potomka, už starý Ind další dítě nechtěl. Ale druhého syna nakonec přivítal s velkou radostí. Dalšímu rozšiřování rodiny je však konec, Shakuntala se totiž rozhodla pro dobrovolnou sterilizaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám