Hlavní obsah

Obrněný transportér srovnal se zemí rodinný dům

Novinky, Markéta Klánská
Kasota

Jeden z původních domů města Kasota v americké Minnesotě potkal smutný osud, za svých 150 let existence příliš zchátral a nezbylo tak, než provést jeho demolici. Místo, aby ho ale se zemí srovnala běžná bourací technika, nadšenci se rozhodli z této scény udělat zábavnou show. Demolici vtiskli zcela nový rozměr, když použili britský obrněný transportér FV432 ze 60. let 20. století.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vojenský tank zdemoloval rodinný dům, stačily mu pouhé čtyři nájezdyVideo: Reuters

 
Článek

„Demolice byla plánovaná na pondělí, ale někdo dostal skvělý nápad srovnat ho se zemí tankem už dnes,“ řekl v neděli s nadšením bývalý obyvatel domu Doug Volk.

Obrněný transportér pocházel od společnosti Drive a Tank, která umožňuje civilistům vyzkoušet si roli tankisty. Její majitel Tony Burglum jen využil situace, aby obyvatelům Kasoty předvedl sílu a možnosti obrněných vozidel.

Někdo to tak jako tak musel pomocí těžké techniky provést, tak nás napadlo, že bychom do toho navíc mohli přidat trochu zábavy a ukázat všem, co tanky dovedou,“ uvedl pro agenturu Reuters Burglum, který 15tunový kolos sám při demolici řídil.

Po 20 minutách bylo po všem

Jednorázové akci předcházely důkladné přípravy. Organizátoři si museli být jisti, že jsou všechna potrubí zavřená a domem neprochází žádná elektřina. Dále museli do sklepa navézt vlhký písek, aby se obrněnec nepropadl.

Samotné bourání pak ale netrvalo ani půl hodiny. Přesto si však pohled na transportér v akci všichni přítomní vychutnali naplno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám