Hlavní obsah

Z emailu měsíce mrtvého muže začaly chodit tajemné zprávy jeho blízkým

Novinky, Markéta Klánská
Dunmore

Vyrovnat se zdárně se ztrátou rodinného příslušníka nebo nejlepšího přítele bývá obtížné, zvláště pokud vám začne posílat záhadné zprávy ze záhrobí. Přesně to se stalo blízkým Jacka Froese. Několik měsíců po jeho smrti jim začaly přicházet stručné zprávy psané z Froeseho emailu.

Foto: Profimedia.cz

Byl šest měsíců po smrti, přesto se z jeho emailu odeslaly zprávy jeho blízkým. Ilustrační foto.

Článek

Froesemu z Dunmoru v Pensylvánii bylo 32 let, když v červnu 2011 nečekaně podlehl srdečním obtížím. Asi o šest měsíců později o sobě ale dal vědět, když jeho blízkým prostřednictvím elektronické pošty dorazily záhadné zprávy, informovala o tom v úterý stanice BBC.

Nejlepší přítel zbělel jako stěna

Ještě podivnější je, že se emaily týkaly záležitostí, o kterých věděli jen ti dotyční a Froese. Jedním z překvapených adresátů byl například Tim Hart, Froeseho nejlepší přítel. V listopadu z Froeseho adresy obdržel email s názvem „dívám se“.

„Slyšel jsi mě? Jsem ve tvém domě. Ukliď tu svou zatracenou půdu,“ stálo pak v samotné zprávě.

„Když jsem si to přečetl, úplně jsem zbledl. Byla to záležitost jen mezi mnou a Jackem,“ řekl v rozhovoru pro BBC Hart. Froese ho prý krátce před smrtí soukromě popíchnul kvůli nepořádku na půdě, nikdo jiný s nimi ale v tu chvíli na zmíněné půdě nebyl.

Neopatrný bratranec

Zpráva „ze záhrobí“ vyvedla z míry také Froeseho bratrance Jimmyho McGrawa. Ten obdržel email o nedávném úrazu.

„Ahoj Jime, jak se daří? Věděl jsem, že si zlomíš kotník. Snažil jsem se tě varovat. Musíš být opatrný,“ stálo v emailu z 21. listopadu 2011.

McGraw si kotník opravdu zlomil, a to asi týden před záhadnou zprávou. Prý o jeho úrazu ale nevěděl téměř nikdo, kromě rodiny a několika blízkých přátel.

„Rád bych řekl, že to poslal Jack, a že chce, abych se pohnul z místa a cítil se lépe,“ řekl McGraw, kterému byl Froese blízký jako bratr.

Odpověď bez odezvy

Když oba muži záhadné zprávy probrali s Froeseho matkou Patty, řekla jim: „Myslete si o tom, co chcete, nebo to berte jako vzácný dar“.

Zdroj emailů zůstává neznámý. Hartovi to ale nijak nevadí a nezlobil by se ani, kdyby se ukázalo, že se stal terčem nějakého žertíku.

„Pokud si jen někdo rád tropí z lidí šprťouchlata, nevadí mi to. Vykládám si to totiž podle sebe,“ dodal na závěr Hart, který na email zkusil odpovědět, ale reakce se dodnes nedočkal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám