Hlavní obsah

Stav nouze, přistaneme na vodě! vyslechli si pasažéři letadla. Byl to omyl

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Nepříjemný zážitek za sebou mají pasažéři sobotního letu British Airways směřujícího z Miami do Londýna. Posádka jim totiž omylem přehrála nouzovou zprávu, která je připravovala na nouzové přistání na moři. Posádka pak podle všeho dostatečně cestujícím nevysvětlila, že šlo pouze o nešťastnou chybu. Ti teď plánují na společnost podat stížnost.

Článek

Duncan a Tracey Farquharsonovi letěli na pravidelné lince, když se najednou na palubě ozvala předem nahraná zpráva oznamující, že letoun míří k zemi. Pasažéři začali okamžitě panikařit, protože rázem získali pocit, že jdou na jistou smrt. O chvíli poté letuška jen stroze oznámila, že byla zpráva chybná. Tím "omluva" skončila.

Nedorozumění nakonec cestujícím vysvětlila o hodiny později, když se všichni neustále ptali, co se tedy v kokpitu děje.

Kapitán dlouhé hodiny nic neřekl

"Letěli jsme zhruba tři hodiny, když se ozvala ta zpráva: 'Toto je stav nouze, brzy budeme nouzově přistávat na vodě!' Podívali jsme se na sebe a došli k tomu, že asi umřeme. Rodiny s dětmi byly zcela vyděšené a lidé brečeli. Bylo to extrémně stresující," uvedl 58 letý Duncan Farquharson z Londýna.

"Teprve asi za 30 sekund nám jedna z letušek řekla, ať tu zprávu ignorujeme a přijmeme omluvu. Všichni ale měli za to, že si asi ani trochu neuvědomují, jak vážně jsme to brali," řekl cestující, jehož manželka dodala, že kapitán až do přistání na nepříjemnou chybu vůbec nereagoval a cestujícím nevysvětlil, co se stalo.

Plánují stížnost

"Stále mě to ještě hodně bere. Byl to traumatizující zážitek a společnosti British Airways si budeme stěžovat na způsob, jakým s námi bylo zacházeno," dodala žena.

"Zpráva byla spuštěna omylem. Posádka ale jednala rychle a zákazníky ujistila, že je vše v pořádku. Chtěli bychom se pasažérům omluvit za způsobení nepříjemné situace," uvedl mluvčí aerolinek.

Reklama

Výběr článků

Načítám