Hlavní obsah

Vykradl banku a na Facebook si dal fotky s lupem. Za chvíli ho policisté měli

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až bude někdo vyhlašovat anketu, kdo je nejhloupějším zločincem roku 2011, hlasující by si měli dobře zapamatovat jméno třiadvacetiletého chmatáka z USA. Jesse Hippolite přepadl sérii bank a o své zážitky se dělil na sociální síti Facebook. FBI tím značně zjednodušil práci.

Foto: Profimedia.cz

Lupič své vychloubání krapet nedomyslel.

Článek

"Zločin platí mé účty," zní status, který vložil na sociální síť Facebook 23letý zločinec Jesse Hippolite, aniž by domyslel možné následky. Tento status zveřejnil krátce po úspěšném přepadení banky a jméno si v profilu změnil na Willie Sutton Jr., což je jméno jednoho z nejznámějších amerických bankovních lupičů.

Foto: Profimedia.cz

Na francozské šampaňské si nevydělával poctivou prací.

Hippolite byl přitom FBI podezřelý jen okrajově. V několika zločinech figuroval automobil s SPZ jeho dobrého kamaráda. Agent Bradford Rice se rozhodl zkontrolovat jeho stránku na Facebooku a zjistil, že na fotografiích pózuje s penězi a drahým šampaňským.

Vyzýval k loupení

Hippolite byl vskutku trestuhodně neopatrný. Vyšetřovatel se nestačil divit, když objevil například status: "Co kdybychom už všichni byli znechucení z té recese a vběhli do každé ******* banky a vzali si odtamtud peníze, které nám patří?"

Foto: Profimedia.cz

Jesse Hippolite neváhal a fotky s lupem si umísťoval na sociální síť.

Pouze 47 minut před loupeží, která se odehrála 1. července, Hippolite na Facebook napsal: "Musím získat ty $$$$$, kámo!". Zásahová jednotka už pak šla do jeho domu víceméně úplně na jisto. Podle všeho stál za vyloupením tří bank a dalších zhruba 16 míst.

Reklama

Výběr článků

Načítám