Hlavní obsah

Lední medvěd napadl nic netušící ženu přímo v ulicích města

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lední medvědi jsou velké a silné šelmy, které žijí v severních polárních oblastech. V podstatě nemají přirozené nepřátele a nebojí se zaútočit ani na člověka, následky jejich útoků pak bývají tragické. Jedna žena z Ruska však měla velké štěstí, ze střetu s medvědem vyvázla bez vážnějších zranění.

Článek

Ruská žena si chtěla odskočit, ale místo úlevy ji čekal šok. Zezadu ji totiž napadl lední medvěd. Na záběrech, které byly podle autora pořízeny na Čukotce, je vidět, jak kdosi hodil po medvědovi nějaký předmět, a zahnal ho tak pryč.

Jakkoli vypadal útok z počátku tohoto týdne drasticky, žena odešla ze záběru kamery po svých. Jevila se otřeseně, ale pravděpodobně neutrpěla žádná vážnější zranění.

Jiní lidé ovšem takové štěstí neměli. Například počátkem srpna otřásl světem případ, kdy lední medvěd na norských Špicberkách zabil britského turistu a další čtyři zranil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám