Hlavní obsah

Američan pokousal krajtu tak ošklivě, že musela na operaci

Novinky, Markéta Klánská
Sacramento

Plazi jsou obvykle nebezpeční lidem, neboť jejich kousnutí dokážou přinášet smrt. Čtyřiapadesátiletý David Senk z Kalifornie však předvedl, že lidé mohou být stejně tak nebezpeční. Policie ho zatkla za očividně nevyprovokovaný útok na krajtu chovanou v domácnosti. Pokousal ji totiž tak ošklivě, že musela podstoupit operaci.

Článek

Náhodný kolemjdoucí ve čtvrtek kolem půl sedmé večer zavolal policii, když spatřil na zemi člověka s obličejem od krve. Hlídka, která dorazila na místo, však rychle poznala, že muž nebyl tím, kdo byl napaden. Jiný svědek posléze policii vypověděl, že se muž právě dvakrát zakousl do jeho krajty.

David Senk skončil ve vazbě a byl obviněn z nezákonného zmrzačení hada. Dále mu byla uložena kauce ve výši 10 000 dolarů (170 000 korun), uvedl pro televizi KTXL-TV mluvčí policie v Sacramentu, Andrew Pettit.

„Nic nenasvědčovalo tomu, že by had muže nějak vyprovokoval. Zčistajasna do něj kousl. Jak jsem pochopil, Senk neřekl ani slovo, neboť byl mimo smysly,“ dodal mluvčí.

Senk byl opilý a na nic si nepamatuje

V rozhovoru z vězení Senk pro regionální televizi KTXL-TV uvedl, že si na incident vůbec nevzpomíná, neboť prý zkonzumoval příliš velké množství alkoholu. Dodal však, že se kvůli tomu cítí "pekelně" špatně.

„Opil jsem se a přeskočilo mi. Nevím. Jsem alkoholik už dlouhá léta,“ odpověděl Senk na otázku, jak něco takového mohl udělat. V rozhovoru dále přiznal, že hady sice nemá příliš v lásce, ale pokusí se je už nekousat.

„Obvykle to bývá naopak, oni koušou mě,“ dodal Senk.

Hnědo-béžová krajta o délce kolem jednoho metru se v současné době v rukou veterináře zotavuje z vážných zranění. Utrpěla šok, přišla o velké množství krve a chybí jí několik žeber.

Hadí útoky však mohou být také velmi nebezpečné

O tom, jak dokáží být hadi nebezpeční, se už přesvědčil nejeden člověk. Jejich útok sice zpravidla nepřichází bezdůvodně, ale o to je rychlejší a hrozivější.

Reklama

Výběr článků

Načítám