Hlavní obsah

Běluha se na svatbě v akváriu roztančila v rytmu mexické hudby

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mystic

Většinou se všechny zraky během svatby upírají na nevěstu, popřípadě na ženicha. V akváriu v americkém Mysticu, kde se Kimberly Mikenisová a Kevin Van Aelst rozhodli vstoupit do manželství, se středem pozornosti stal někdo úplně jiný, i když byl taky v bílém.

Článek

Na videu z druhé poloviny července, které se rychle stalo internetovým hitem, je vidět běluha, jak tancuje na mexickou hudbu kapely Mariachi Connecticut. Záběry asi 550kilogramové běluhy jménem Juno z akvária v Mysticu natočil jeden z hostů svatební hostiny, Bill Kurtz. Nelze přehlédnout, jak se devítiletý bílý obr lehce pokyvuje do rytmu.

„Jak je možné pozorovat, Juno je zvyklý reagovat na lidi. Byla tam nevěsta s ženichem a Juno je pozoroval. Věřím, že byl ten den v dobré náladě. Je to otevřená nádrž, takže mohl bez problémů vnímat hudbu,“ řekl kytarista kapely, Eduardo Rocha, který mimo jiné studoval mořskou biologii na univerzitě.

Juno nezapřel svou hravost

Pracovníci akvária však pochybují, že by jejich běluha tak dobře vnímala rytmický puls hudby. Trenérka Kelly O´Neilová totiž zdůraznila fakt, že jsou zdejší kytovci naučeni reagovat na konkrétní pohyby lidských paží. Juno tedy pravděpodobně jen odpovídal na hýbající se hudebníky, uvedl deník Daily Mail.

„Juno je ohromně hravý, kapela tedy podnítila jeho zvědavost,“ řekla O´Neilová.

Reklama

Výběr článků

Načítám