Hlavní obsah

Nejošklivější pes na světě připomíná krysu, spletla si ho i majitelka

Novinky, Markéta Kautznerová
Petaluma

Pes, kterému nepřirozeně trčí jazyk z tlamy a po těle mu nepravidelně rostou chomáče krátkých chlupů, by jistě nemohl vyhrát soutěž krásy. Mohl by však získat titul nejošklivějšího psa na světě, stejně jako fenka Yoda, která svým nešťastným vzhledem ohromila porotu i diváky letošního ročníku tohoto neobvyklého klání.

Článek

Již 23. ročník soutěže o nejošklivějšího psa na světě v Petulamě na severu Kalifornie v USA vyhrála subtilní fenka Yoda. Její nepravidelné rysy, ošuntělá srst, holé tlapky a necelý kilogram váhy z ní záhy udělaly miláčka davu. S přehledem porazila dalších 28 účastníků a ve svých 14 letech získala titul doprovázený obří trofejí a finanční odměnou ve výši 1000 dolarů (17 000 korun).

Součástí výhry je i profesionální focení a jedna noc plná hýčkání v luxusním hotelovém apartmá. Podobně jako většina výherců této soutěže ošklivosti se navíc může i Yoda stát hvězdou místních akcí a objevit se v různých talk show, uvedl oficiální server soutěže.

Hrdá majitelka Terry Devine Schumacherová řekla, že Yodu našla před 14 lety její dvouletá dcera.

“Okřikla jsem ji, ať to položí. Myslela jsem totiž, že je to krysa,“ prozradila Terry. Nakonec se ale tento kříženec čínského chocholatého psa a čivavy stal nedílnou součástí rodiny, ve které žije již 14 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám