Hlavní obsah

Hotelový pokoj s mužem ve slipech z čokolády je další počin Karla Lagerfelda

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Návrhář Karl Lagerfeld byl pro jednou nevěrný módnímu průmyslu a zkusil si navrhnout něco zcela jiného. Stal se designérem hotelového pokoje vytvořeného kompletně z čokolády. Lagerfeld však obrovské lahodné dílko nevytvořil sám, ale spojil se s francouzským mistrem v oboru Patrickem Rogerem, který podle návrhářovy předlohy z čokolády pečlivě vyřezal každý detail.

Článek

Lagerfeld finální verzi sladkého apartmánu vyřezávaného z 10 tun čokolády představil veřejnosti ve čtvrtek v Paříži. V pokoji jsou stůl, postel, křeslo, lampa a především pak postava modela Baptista Giabiconiho, který je Lagerfeldovou múzou.

Mladík v bílých slipech leží na posteli a v ruce drží zmrzlinu, což byl také hlavní záměr celého projektu. Jednalo se totiž o součást propagační kampaně k novému zmrzlinovému krému.

Patrick Roger přiznal, co jej na práci s hlavním designérem módní značky Chanel přitahovalo, byl to prý jeho cit pro detail. „Přesnost a preciznost je důvod, proč jsem se rozhodl spojit své síly s Karlem Lagerfeldem, umožňuje nám to zajít v naší práci ještě dál, být přesnější, a to je k nezaplacení,“ dodal Roger.

Reklama

Výběr článků

Načítám