Hlavní obsah

Kanaďanka byla závislá na energetickém nápoji, pila i 20 plechovek denně

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Montreal

Šestadvacetiletá Kanaďanka Joannie Charbonneauová z Montrealu plní stránky kanadských, ale i světových deníků - lékaři totiž v tomto týdnu potvrdili, že byla dlouhou dobu závislá na energetických nápojích. V nejhorších dobách své závislosti za tyto nápoje utrácela až 30 tisíc korun měsíčně. Informovalo o tom středeční vydání deníku Calgary Sun.

Foto: Profimedia.cz

Přehnaná záliba v energetických nápojích ohrožovala ženu na zdraví.

Článek

"V tom nejhorším období jsem měla dvě práce, druhý plat šel čistě na energetické nápoje. Přestala jsem jíst, úplně to zmrazilo můj apetit, chyběly mi vitamíny," uvedla Charbonneauová.

Kanaďanka tvrdí, že se nyní snaží udržovat si od nápojů slibujících dobití energie odstup. V jeden moment jich totiž pila minimálně tucet denně, výjimkou ale nebyly ani dny, kdy jich vypila 20.

Nápoj začala žena pít proto, aby se udržela vzhůru ve svém tehdejším zaměstnání, kde se živila jako prodavačka. Energetické nápoje byly tehdy v akci, a tak to zkusila. Mnohdy pracovala týdně až 80 či 90 hodin a postupně zvyšovala počet nápojů, které denně pila.

Musela dostat antidepresiva

"Nejdříve to byly dva, tři, čtyři denně a vyšplhalo se to k těm 15 až 20 za den. Takhle to šlo asi čtyři měsíce. Cítila jsem se na to celé sama, je důležité, aby lidé chápali, že je to pravá závislost," uvedla Kanaďanka, která se rozhodla o svém problému veřejně promluvit, aby lidé s podobným trápením pochopili, že v tom nejsou sami.

Lékaři ženě předepsali antidepresiva, aby se její tělo lépe srovnalo s dramatickým přechodem a úbytkem něčeho, na co byla silně přivyklá. Výrobci na plechovkách přitom jasně varují před nadměrnou konzumací těchto nápojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám