Hlavní obsah

Americká univerzita nabízí zombie přednášky

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baltimore

Speciálních lekcí zaměřených na oživlé mrtvoly se dosud dostalo zřejmě jen studentům jedné univerzity v Chicagu. Nyní se však chystají další v jiné škole, tentokrát v Baltimore. Hlavním lektorem má být autor knihy o zombie filmech a kurátor muzea Geppi´s Entertainment specializovaného na americkou popovou kulturu Arnold Blumberg. Podle deníku Baltimore Sun čeká tamější studenty opravdový zombie nářez.

Článek

Studenti, kteří se na přednášky zapíší, budou sledovat 16 klasických zombie filmů a číst si komiksy o oživlých mrtvolách. Jejich semestrální prací pak bude napsat vlastní zombie scénář pro film či komiksový příběh s nějakou unikátní zápletkou.

"Chtěli jsme pokrýt poptávku po zvláštních a netypických přednáškách. Navíc je to zadní ulička do mnoha jiných oborů. Myslí si, že navštěvují nějaké divné lekce, kde mohou jen tak sledovat zombie filmy. A ano, to také. Jenže zároveň se učí mnoho o literatuře či o tom, jak pracují média a jakým způsobem odráží danou dobu," uvedl ředitel univerzity Jonathan Storr.

Jak bylo již uvedeno, univerzita v Baltimore není první na světě, která se podobným tématem zabývá. Columbia College v Chicagu nabízela tento typ přednášek celá léta. O zombie zavadili při své práci ale i studenti Simpson College ve státu Iowa, kteří strávili jarní semestr psaním knihy s názvem "Historie velké války zombie".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám