Hlavní obsah

Golfista způsobil svou ranou obří požár, který spálil 12 akrů půdy

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irvine

Nejmenovaný americký golfista způsobil svým úderem z vysoké trávy kuriózní požár, který se však rychle vymkl kontrole a napáchal na hřišti a zejména v jeho blízkém, suchy vysušeném okolí obrovské škody. Golfista se železem, kterým odehrával ránu, trefil do kusu kamene a jiskra ve vteřině rozpoutala ohnivé peklo.

Foto: Profimedia.cz

Nebezpečný požár vznikl na golfovém hřišti velmi kuriózním způsobem. Ilustrační foto

Článek

Požár v kalifornském Irvine se rozšířil velkou rychlostí a jen zázrakem nezasáhl obytné oblasti. Celkem bylo při požáru, který dostávalo pod kontrolu celkem 150 hasičů, zničeno 12 akrů půdy. Jeden akr je asi 4000 metrů čtverečních.

Exkluzivní golfový klub Shady Canyon na golfistu nepodal trestní oznámení, jeho zástupci usoudili, že se to mohlo přihodit komukoliv.

"Měli jsme hasiče na zemi, na kopci i ve vzduchu. Shazovali jsme vodu z helikoptér a další jednotky mezitím okolo ohně kopali příkop, aby se nerozšiřoval dál. Osobně mohu říci, že jsem nikdy neřešil podobný případ," uvedl vedoucí hasičů Greg McKeown.

Kalifornští hasiči přitom ročně zasahují u desítek až stovek menších požárů vzniklých velmi suchým podnebím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám