Hlavní obsah

V Berlíně otevřou kanibalistickou restauraci

Berlín

Německá metropole bude mít novou nekonvenční restauraci. Bude se jmenovat Flimé a zatím její majitelé tají, kde ji otevřou. Mají k tomu důvod, na jídelníčku totiž budou pokrmy z lidského masa. Dodávku mají přitom zajistit dobrovolní dárci, kterým podnik zaplatí hospitalizaci. To, co má zřejmě sloužit jako šokující reklama, se ale vůbec nelíbí konzervativním politikům.

Foto: Profimedia.cz

Mluvčí restaurace popírá, že by se jednalo pouze o kontroverzní reklamu, lidské maso prý chtějí mít v nabídce. Ilustrační foto Ilustrační foto

Článek

„Hledáme dárce! Staňte se naším členem ještě dnes! Po lékařském vyšetření se můžete rozhodnout, jakou část těla darujete! Flimé uhradí jen výdaje za hospitalizaci… Jmenovaná část těla bude Flimé předána zdarma,“ píše se na webu podniku, jehož adresu zatím nikdo nezná.

Mluvčí nové restaurace ale popírá, že by se jednalo o recesi a reklamu, a tvrdí, že podnik skutečně bude nabízet kuchyni Wari. Odkazuje tím na amazonský kmen Waricaca, který proslul kanibalistickými rituály.

„Předpokládám, že je to zavádějící žert. Ale je to nechutné. Zvláště proto, že obyvatel Berlína byl nedávno zavražděn kanibalem,“ uvedl berlínský poslanec za křesťanské demokraty Michael Braun.

Reklama

Výběr článků

Načítám