Hlavní obsah

Poslanci tchajwanského parlamentu se porvali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchaj-pej

Jako v ringu to vypadalo na zasedání tchajwanského parlamentu při projednávání podmínek obchodování s Čínou. Poslanci se během posledních dnů na nich nedokázali shodnout, a tak si vjeli do vlasů. Zákonodárci, kterých byly desítky, po sobě házeli různé předměty, stříkali vodu a kopali do sebe. Dva z nich skončili dokonce v nemocnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rvačka v tchajwanském parlamentu, dva poslanci skončili v nemocnciciVideo: Reuters

 
Článek

Podle agentury AP se zástupci opozice vzbouřili poté, co Wang Ťin-pching, který je členem vládní strany, odmítl návrhy opozice, aby byl každý bod nového rámce ekonomické spolupráce projednáván zvlášť. Při následných strkanicích došlo i na pěsti.

Foto: Profimedia.cz

V budove tchajwanského parlamentu došlo mezi poslanci na pěsti.

Historická dohoda je součástí snahy prezidenta Ma Jing-ťioua o posílení ekonomických vazeb mezi oběma státy a má usnadnit Tchaj-wanu, jehož průmysl je založen především na vyspělých technologiích, vstup na lukrativní čínské trhy. Smlouva byla podepsána minulý týden v jihočínském městě Čchung-čching a měla by začít platit počátkem roku 2011.

Dohoda se ale nelíbí opozici, podle níž se Čína snaží k sobě ekonomicky připoutat Tchaj-wan, který se od jejího území oddělil v roce 1949.

Reklama

Související témata:

Související články

V italském parlamentu se strhla rvačka

V italském parlamentu se ve středu strhla rvačka během rozpravy o budování společenských center pro mládež. Informovala o tom agentura ANSA.

Výběr článků

Načítám