Hlavní obsah

Naháči na kolech zaplavili silnice v Mexico City

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexico City

Desítky lidí se v sobotu v mexické metropoli Mexico City připojily k jízdě na kolech s názvem World Naked Bike Ride tak, jak je stvořila sama příroda. Právě kvůli její záchraně a ekologii naháči výlet uspořádali, chtějí upozornit na výhody cyklistiky z hlediska ochrany životního prostředí. Zároveň nabádají řidiče automobilů k větší opatrnosti vůči jezdcům na kolech.

Článek

Nazí cyklisté se shodují, že když jsou oblečení, nikdy se jejich snaha nesetká s takovým ohlasem a medializací jako ve chvíli, kdy se svléknou a nasednou na kola.

Jízda naháčů mexickým hlavním městem však zdaleka není ojedinělou záležitostí. Letošní World Naked Bike Ride se konal již po páté a zúčastnily se ho i další metropole jako Madrid nebo Londýn.

Netradiční výlet skupina zakončila u kašny v centru města, do které si někteří vlezli i se svými koly. Dalším stačilo pouhé ochlazení studenou vodou.

Reklama

Výběr článků

Načítám