Hlavní obsah

Chobotnice ukradla potápěči kameru a nahrávala vlastní část dokumentu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Potápěč Victor Huang natáčel krásy podmořského světa u pobřeží Wellingtonu na Novém Zélandu. Vše probíhalo podle plánů až do chvíle, kdy narazil na chobotnici se zlodějskými sklony. Ta neváhala využít své hbité chapadlo, potápěči vytrhla kameru z rukou a pokračovala vlastními záběry.

Článek

Victor Huang se před šesti lety přestěhoval ze San Franciska do Wellingtonu, aby pracoval na animaci k filmu King Kong. Do prostředí Nového Zélandu se však zamiloval natolik, že se rozhodl zůstat a natáčet tam dokumentární filmy.

Potápěč se snažil zachytit co největší detail

Zpočátku se okradený kameraman snažil k chobotnici přiblížit na co nejkratší vzdálenost. Chtěl mít unikátní záběry z její bezprostřední blízkosti. Chobotnici se však takový zásah do soukromí vůbec nelíbil, vymrštila své dlouhé chapadlo a potápěči kameru vzala.

Okamžitě s ní začala plavat pryč a Huang se pomalu loučil nejen s krásnými záběry, ale i s digitální kamerou.

Honička trvala pět minut, než se potápěči podařilo získat svou kameru zpět. Victor však získal ještě daleko zajímavější video záznam, než předpokládal. Po celou dobu byla totiž kamera zapnutá a veškeré dění nahrávala.

Reklama

Výběr článků

Načítám