Hlavní obsah

Nejlepší kuřák na mistrovství Valašska vychutnával dýmku 97 minut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

Šampiónem osmého ročníku v pomalém kouření dýmky ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku se v sobotu stal Břetislav Kotulán z Pipe Clubu Brno. Tři gramy britského tabáku Perfection mu vystačily na jednu hodinu 37 minut 34 vteřiny pohodového kouření. Dnešního klání se zúčastnilo 29 soutěžících.

Foto: Profimedia.cz

Článek

K výhře Břetislava Kotulána přispěl svým dílem i návrat ke kontinentálním pravidlům, která na rozdíl od dosud užívaných britských dovolují použití dřevěného dusátka a "honění uhlíků" po celou soutěž.

"Přesto to bylo na jistotu," přiznal jedenašedesátiletý vítěz, jehož osobní rekord je o půl hodiny lepší. "Tabák byl trochu vlhčí. Měl jsem obavy, aby nezačal hořet rychleji. Jinak to ale bylo příjemné pokouření," pochvaloval si. Jako výhru si odvezl německou dýmku Prelude v hodnotě 2500 korun, kterou věnoval místostarosta města Jiří Pernický. "Chvíli si ji budu prohlížet, potom ji zakouřím," prozradil čerstvý majitel.

Ne všem se ale dařilo tak jako novopečenému mistrovi. Například Radim Přikryl z pořádajícího Valašského Fajfklubu ze soutěže odstoupil jako první po devíti minutách a 26 vteřinách. Svůj díl slávy si však vychutnal - jeho tvář dominovala oficiálnímu plakátu soutěže.

Mezinárodní punc mistrovství Valašska poprvé dodal polský účastník Jaroslaw Radiměřsky. "Můj otec pochází z Plzně," prozradil plynnou češtinou osmatřicetiletý borec, který je členem Hanáckého dýmkařského klubu. K dýmce jej přivedli čeští kolegové, v jeho vlasti není její kouření příliš rozšířené. "Ve stotřicetitisícovém městě Opole, kde žiji, jsou jen dvě dobré trafiky s tabákem," posteskl si muž, jehož osobní rekord se pohybuje okolo jedné hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám