Hlavní obsah

Za pět minut spořádal téměř kilo hovězích steaků

Soběsuky

Téměř 900 gramů hovězích steaků dokázal během pěti minut spořádat Josef Větrovský z Neuraz na Nepomucku v pátém ročníku soutěže Maxijedlík.

Článek

Ve steakhousu v Soběsukách na Plzeňsku porazil dalších šest soupeřů, ani oni se za své výkony nemusejí stydět - soutěž byla vyrovnaná a všichni snědli od minimálně 600 do téměř 900 gramů steaků, řekl v sobotu organizátor soutěže Václav Silovský.

 Na loňského vítěze ale neměl

"Nemám k tomu co říci, ale věřil jsem si, že to můžu vyhrát," přiznal po soutěži Větrovský. Na klání se prý průběžně celoročně připravuje, stejně jako většina jeho soupeřů. I když letošní vítěz snědl téměř pět velkých dvěstěgramových steaků z roštěné, na loňského vítěze a dosavadního rekordmana soutěže neměl. Loni největší jedlík spořádal za pět minut 1093 gramů masa.

 Žvýkání zpomaluje

Nápoj sice volí jedlíci různý od limonády přes víno až po pivo, soutěžní styl dodržují všichni stejný. "Technika je taková, že se krájí co nejmenší kousky, aby je mohli polykat, protože žvýkání zpomaluje," vysvětlil Silovský.

Kuchař připravil závodníkům středně propečené až krvavé steaky z čerstvého hovězího plemene Angus grilované na dřevěném uhlí a bez jakéhokoliv koření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám