Hlavní obsah

Bahenní závody v Anglii přilákaly 250 soutěžících

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maldon

Dívat se na 250 lidí probíjejících se 400 metrů záplavami studeného bahna je podívanou, kterou ve Velké Británii jen málo co předčí. Brodit se v bahně, dostat se přes mrazivou řeku Crouch a dorazit do cíle je je atletickým výkonem. Bahenní závod v Maldonu se zavedl jako drsná, ale zábavná událost s charitativním podtextem.

Článek

Závod každý rok pomáhá místní charitativní organizaci. Někteří jeho účastníci si stojí za tím, že je obtížnější než tradiční běžecký maraton. Už proto se část odvážlivců rozhodla obléct různé kuriózní kostýmy a náročný adrenalinový zážitek si aspoň trochu zpříjemnit.

V letošním ročníku velká část soutěžících zvolila metodu běhu po čtyřech, která je zřejmě tou nejjednodušší. Vítěz, 41letý James Haskey-Jones, závod zaběhl za zázračných pět minut. Většině soutěžících však prodírání se bahnem trvalo značně déle a s obtížným terénem se prali i více než 20 minut.

Pokud byste snad čekali, že v cíli čeká na závodníky nějaký velký luxus, tak se mýlíte. Mohou se maximálně tak omýt ve studené sprše z vody z řeky a zabalit se do termální fólie, ve které se následně vydají směrem ke svým domovům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám