Hlavní obsah

Tajemná alergie na manželku měla podle lékařů prostý důvod

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sprotbrough

Pětačtyřicetiletý řidič autobusu z britského Sprotbrough v hrabství Yorkshire Darren Young tvrdil, že má nefalšovanou alergii na svou manželku. Za problémem se však ukrývala pouze alergie na polyetylenglykol, látku která se běžně vyskytuje v tělových krémech. Při kontaktu s ní se Darrenovi začne snižovat tep, začne se potit a otékat.

Článek

Darren Young před několika dny uvedl, že je alergický na svou ženu. Lékařům to ovšem nedalo a o víkendu zveřejnili výsledky testu, které na muži koncem minulého týdne provedli. Young tedy nakonec není alergický přímo na svou ženu, nýbrž na obyčejná tělová mléka, která jeho choť používá.

"Když přijde na čas uléhání do postele, tak Sue (manželka) nepotřebuje bolení hlavy jako výmluvu. Stačí tedy, když se namaže krémem a má úplný klid, dokonce mě může i zabít," smutně konstatoval Darren Young.

"Nejde jen o jeho manželku, měl by podobnou reakci, kdyby přišel do restaurace či hospody na místo, kde před ním seděla nějaká žena namazaná nějakým tělovým krémem," tvrdí ošetřující lékaři, kteří si nejsou jistí, jak se u muže mohla tato alergie z ničeho nic vyvinout. V podezření je injekce obsahující polyetylenglykol, kterou Young dostal při problémech s chodidlem.

"Jeho obličej poté otekl, srdce se mu zastavilo a musel být dokonce resuscitován. Od té doby si musí dávat pozor, čeho se dotýká, a stále u sebe nosit léky potlačující jeho nepříjemnou alergii," dodal lékař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám