Hlavní obsah

Kočka se vydala na procházku. Našli ji 3800 kilometrů od domova

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhosrstý himalájský kocour Clyde je zřejmě opravdový dobrodruh. Jinak si totiž nejde vysvětlit to, že tři roky poté, co se ztratil svým majitelům v Tasmánii, se objevil v australském státě Queensland. Místo, kde se Clyda ujali, je od Tasmánie vzdálené bezmála čtyři tisíce kilometrů.

Článek

Když před třemi roky Clyde zmizel, jeho majitelé už se vzdali myšlenky, že by ho někdy ještě spatřili či aspoň zjistili, jaký byl jeho osud. Nyní je ale vše jinak, teď už vědí, že mu zřejmě ostrovní klima nevyhovovalo, a tak se usídlil raději v australském vnitrozemí.

Tamější média, která příběhem kocoura-dobrodruha žijí, se domnívají, že Clyde naskočil na nějaký automobil mířící na sever. Několik tisíc kilometrů podle nich kočka jinak nemohla zvládnout ujít a zejména přežít v divočině.

Původní majitelé tak aspoň už vědí, že si Clyda vzala pečovatelka ve státě Queensland, u které žil šťastně až do té doby, kdy se musela odstěhovat. Nyní kocour míří letadlem zpět za svými původními majiteli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám