Hlavní obsah

Američan otevřel plechovku s pepsi a našel v ní prý mrtvou žábu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ormond Beach

Američan Fred Denegri otevřel plechovku s nápojem pepsi a uvnitř prý nalezl ostatky uhynulé žáby, patrně ropuchy. Mluvčí společnosti Pepsi Jeff Dahncke však vzhledem k přísné kontrole kvality při výrobě těchto nápojů vylučuje, že by se něco takového mohlo stát, napsala agentura AP.

Článek

Denegri si během večerního grilování 23. července ve floridském městě Ormond Beach otevřel plechovku s dietní pepsi. To, co uvnitř uviděl, ho však prý od pití odradilo. Mrtvé zvíře v nádobě považoval nejprve za hlodavce.

Testy amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léků (FDA) však ukázaly, že jde o nějaký druh žáby, nejspíše ropuchu. Není však jasné, jak se obojživelník ocitl v plechovce.

Mluvčí firmy Pepsi Jeff Dahncke kategoricky odmítá Denegriho verzi nálezu v plechovce. Uvedl, že společnost dbá na přísné dodržování všech hygienických opatření během celého výrobního procesu.

Nápoj pocházel z továrny v Orlandu, kde se vyrobí asi 1250 plechovek za minutu. Dahncke podotkl, že právě rychlost výrobní linky a přísná kontrola kvality prakticky neumožňují, aby se žába do plechovky dostala. Denegri je si prý však jistý tím, že zvíře bylo uvnitř plechovky dříve, než ji otevřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám