Hlavní obsah

V Texasu našli mrtvolu mýtické čupakabry, působí zlověstně

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž v americkém Texasu věří, že se mu podařilo nalézt tělo mýtické bestie čupakabry, o které se říká, že ze svých obětí vysává veškerou krev. Preparátor Lynn Butler uvedl, že nalezl mrtvé tělo podivného stvoření před třemi měsíci v kurníku. Přestože bylo tělo bez chlupů, tělo a špičatý čumák měly mnoho podobných rysů se psem, který trpí prašivinou. O psa však nejde.

Článek

Ostatky si již prohlédlo velké množství biologů a dalších odborníků, ale jistý verdikt nevyřkl nikdo. Mnoho z nich však vyslovilo myšlenku, že by mohlo jít o čupakabru, predátora, který byl poprvé údajně spatřen v Portoriku roku 1995.

Popisy těchto tvorů se však značně liší. Často bývají přirovnáváni k velkým hlodavcům, ještěrům či dokonce i malým medvědům. Jejich výjimečností mají být veliké tesáky, které jsou vidět i na nálezu Lynna Butlera.

Nejčastěji spatřen v USA

Jméno čupakabra pochází ze španělštiny, kde tento výraz znamená něco jako "vysávač koz".. Důvodem byly zprávy podle kterých tento tvor s oblibou zakousává své tesáky do těchto domácích zvířat, ze kterých poté saje krev.

Zprávy o spatření tohoto tvora se ozývají nejčastěji z Ameriky, potažmo právě ze státu Texas. Nejednou však lidé oznámili zahlédnutí čupakabry i v Rusku. Vědci až doposud odmítali tvrzení, že by tento tvor mohl existovat a označovali ho za moderní legendu.

Tělo nyní zkoumá další preparátor Jerry Ayer. Ten plánuje tělo zvířete vycpat a vystavit ho pro veřejnost.

Tělo působí zlověstně

"Abych byl upřímný, netuším, co to je. Možná bych řekl, že jde o nějakého kojota s tělesnou vadou, nějaké hybridní plemeno či genetickou mutaci. Okolo tlapek má stvoření drobné chmýří, jakoby kožešinkové ponožky. Dále má také trochu srsti na páteři. Vypadá to velmi podivně," řekl Ayer pro deník Los Angeles Times.

"Fakt, že to zvíře nemá žádnou srst, působí opravdu zlověstně, můžete totiž přes kůži jasně vidět stavbu jeho těla. Lidé říkají, že mám u sebe mýtickou bestii. Říkám tomu tedy zatím čupakabra, jelikož to mají rádi, ale co to je, to opravdu nevím," dodal Ayer.

Legendární čupakabru zahlédl před rokem i jeden z texaských policistů a pohotově stvoření i sledoval a natočil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám