Hlavní obsah

Žena přežila týden uvězněná na záchodě

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ipswich

Opravdu nepříjemná událost se stala 67leté Australance Doreen Noonanové, která žije sama v domě v Ipswichi. Penzistka, která se do oblasti přestěhovala před měsícem, uvízla na své toaletě a celý týden tam zůstala uvězněná. Dehydrovanou ženu objevili záchranáři až tuto neděli ráno. Žena byla ve špatném psychickém stavu, avšak zůstala při vědomí.

Článek

Záchranáře přivolal soused Michael Hibberd, který slyšel její nářek během věšení prádla na zahradě. Žena měla zřejmě zaklíněné nohy pod dveřmi, zatímco tělem byla ještě na toaletě. Záchranáři ji okamžitě převezli do nemocnice, kde leží ve stabilizovaném stavu.

Prezident australské asociace mediků Mason Stevenson uvedl, že je velmi nepravděpodobné, že by starý člověk dokázal přežít bez vody déle než čtyři dny. 

Když je možné pít vodu z toalety, zachráníte se tím

"Je velmi složité přežít bez tekutin déle než týden. Ve skutečnosti, někteří staří či nemocní lidé mohou zemřít na dehydrataci po třech či čtyřech dnech. Není nepředstavitelné, že by člověk v takovém případě mohl pít vodu za záchodu. Doporučuji však nejdříve pít vodu z nádrže. Musíme brát v úvahu rozvržení koupelen a toalet, zejména vůči vchodu," uvedl Stevenson.

Sousedka Erollena Hughesová uvedla, že byla překvapená, když v domě spatřila světlo, které svítilo ve dne i v noci. Náš pes Stubby v sobotu docela bláznil, tak nás teď opožděně napadlo, jestli neslyšel její nářek. My jsme neslyšeli vůbec nic," dodala sousedka.

Reklama

Výběr článků

Načítám