Hlavní obsah

Nejméně 12 fanoušků Michaela Jacksona spáchalo po jeho smrti sebevraždu

Novinky, Jakub Kynčl

Zhruba tucet fanoušků Michaela Jacksona údajně spáchal sebevraždu krátce po zjištění, že je jejich životní idol mrtev. Australští fandové ve velkém využívají telefonickou linku pro sebevrahy. Na Lifeline Australia tam volalo už zhruba 50 lidí, kteří se po zjištění, že popová legenda zemřela, nacházeli v silně rozrušeném stavu.

Foto: ROBERT GALBRAITH, Reuters

Kvůli smrti Michaela Jacksona truchlí lidé po celém světě. Někteří svou bolest neunesli.

Článek

Server SkyNews informoval o tom, že majitel Jacksonova online fanklubu Gary Taylor z Londýna uvedl, že už ví o 12 případech sebevražd spojených s hudebníkovou smrtí. 

"Je to velmi vážná situace. Ti lidé si nyní prochází něčím velmi složitým, ale Michael Jackson by tohle nikdy nechtěl. Chtěl by, aby žili," citoval Taylora server News.com.au.

Jeden z pracovníků telefonické linky Lifeline Australia Dawn O'Neil uvedl, že ačkoliv nezaznamenali dramatický nárůst počtu telefonátů, tak několik desítek lidí mluvilo o tom, jak je Jacksonova smrt ovlivnila a uvrhla do depresí.

"Opravdu míváme telefonáty, které jsou s tímto spojené. V některých případech může být úmrtí oblíbence velmi stresující," uvedl O'Neil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám