Hlavní obsah

Kontroverzní televizní spot ukazuje vykuchání ženy zaživa

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam

V Americe je zcela běžné, že členové organizace PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) bojující za práva zvířat dojdou ve svých kampaních často až za hranici vkusnosti. Ale jak se tak zdá, po nově odvysílaném spotu mají vážnou konkurenci v holandské organizaci Wakker Dier, která má obdobné cíle. Přimět lidi zamyslet se nad zabíjením zvířat.

Článek

Pro svou novou velmi brutální kampaň si najali holandskou playmate a erotickou modelku Ancillu Tiliovou. Ta si zahrála roli striptérky, která během svého vystoupení dostane tupou zbraní po hlavě a je zaživa vykuchána.

Zatímco PETA hraje většinou daleko více na city, Wakker Dier nasadilo opravdu hodně drsný kalibr. Celý spot totiž působí velmi sugestivně a je zakončen textem: "Stahování zaživa není v pořádku. Denně jsou ale tisícům ryb vyndávány vnitřní orgány. Za živa a při vědomí."

Video je velmi realisticky ztvárněno a jeho autoři sází na to, že ti, co ho spatří, se nad celou problematikou přinejmenším aspoň na chvíli zamyslí.

Reklama

Výběr článků

Načítám