Hlavní obsah

Margita vysoudil 50 000 a omluvu za články bulváru, že je homosexuál

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nejvyšší soud v Brně v neveřejném dovolacím řízení potvrdil satisfakci 50 000 korun a omluvný dopis pro zpěváka Štefana Margitu. Ten se již šest let soudí s vydavatelem bulvárního časopisu Show, který o něm napsal, že je homosexuál a že má manažera na shánění sexuálních partnerů. Nejvyšší soud tak svým rozhodnutím potvrdil závěry Městského i Vrchního soudu v Praze z roku 2006.

Článek

Podle soudu nebylo prokázáno tvrzení uveřejněné v článku s názvem "Hanka, manželka homosexuálů“ a dalšího s titulkem "Záhadný sex“ uveřejněném v pátém čísle periodika Show v roce 2003, kde bylo mimo jiné napsáno, že Štefan M. se ke své sexuální orientaci nikdy veřejně nepřiznal, i když si to o něm cvrlikají vrabci na střeše a že podle zdroje z jednoho časopisu pro gaye si prý platí manažera, který mu shání koloušky.

"Většina z nich je prý z Německa a podezíráme ho, že k nám taky patří,“ uváděl spekulace údajně čerpané z homosexuálního časopisu bulvár Show.

"Městský soud v Praze zjistil, že žádným z provedených důkazů nebylo zjištěno, že by žalobce byl homosexuálně orientován a že předmětná informace týkající se žalobce, pro kterou žalovaná strana neměla žádné podklady, představuje zvlášť závažný zásah do osobnostních práv. Za závažné soud považuje i to, že informace posloužily i jako zdroj k obdobným článkům pro jiná média. Rozhodnutí Nejvyššího soudu je konečné a není proti němu přípustný žádný opravný prostředek,“ potvrdil výsledek jednání Právu mluvčí NS Petr Knötig.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám