Hlavní obsah

Reportér TV Nova dostal výpověď za video k prasečí chřipce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Šéfreportér Jiří Dlabaja dostal v pondělí odpoledne výpověď z TV Nova. Rozhodlo o tom vedení televize. Reportér musí Novu opustit „kvůli závažnému porušení povinností vyplývajících z právních předpisů, vztahujících se k vykonávané práci.“ Dlabaja to Novinkám potvrdil s tím, že celou věc nebude zatím komentovat.

Článek

Důvodem výpovědi je video, ve kterém on a šest jeho kolegů a kolegyň chrochtá na znamení toho, že mají prasečí chřipku.

„S Dlabajou byl ukončen pracovní poměr pro závažné porušení pracovní kázně a poškození jména společnosti. S ostatními aktéry proběhlo interní kárné řízení a byli potrestáni v souladu s vnitřními předpisy společnosti,“ informovala Právo v pondělí mluvčí televize Michaela Fričová.

„Porušili Etický kodex Novy a to si nesmí dovolit ani u svých soukromých aktivit,“ dodal generální ředitel Novy Petr Dvořák.  

"Video... vzniklo opravdu z toho, že polovina lidí v redakci pracovala na prasečí, dnes už nové chřipce. Když se redaktor redaktora zeptal, co točí, tu a tam se ozval charakteristický zvuk. A pak už byl krůček od videa, pod kterým od prvopočátku bylo popsáno, že nechceme situaci zlehčovat, a že si přejeme, aby k nám nic takového nikdy nedorazilo," informoval na svém blogu, na který také předtím umístil zmiňované video, reportér Jiří Dlabaja.

Na svém blogu Dlabaja ještě netušil, jakou bude mít video pro něj a jeho kolegy dohru.

"Jakou bude mít video dohru? To já nevím, ale doufám, že se to kolem kolegů jen přežene. A co se týče mě? To bude muset rozhodnout vedení... zda je to neudržitelná situace, či situace pro vytahání za uši," psal Dlabaja.

Anketa

Měla by TV Nova propustit reportéra Jiřího Dlabaju za video o prasečí chřipce?
Ne
86,8 %
Ano
11,9 %
Nevím
1,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 50832 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám