Hlavní obsah

Pes vypadl z jachty a na pustém ostrově přežil čtyři měsíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Čtyři měsíce přežila na severoaustralských ostrovech fenka Sophie Tucker, která při podzimní plavbě kolem pobřeží spadla z jachty. Fenku australského honáckého psa našli lovci minulý týden na ostrově St. Bees, vzdáleném deset kilometrů od místa, kde v listopadu spadla do moře.

Foto: Profimedia.cz

Fenka Sophie Tucker se šťastně vrátila ke svým majitelům

Článek

Dostat se na něj mohla pouze vodami obývanými kromě jiného také žraloky. Lovci se původně domnívali, že našli divokého psa. Přátelé se ale o nálezu zmínili majitelům, manželům Griffithovým, kteří se přišli podívat do přístavu, když se lovecká skupina vrátila z ostrovů do Austrálie.

"Když jsme ji zavolali jménem, začala dorážet na klec, a jakmile ji pustili ven, prostě nás srazila k zemi," řekla Griffithová.

Několik lidí psa vidělo na ostrově St. Bees i na sousedním Keswicku, oba ostrovy vzájemně dělí pouze úžina.

FOTO: Ondřej Lazar Krynek, Yahoo.com

Lovci Sophii přilákali do klece pomocí masa. "Ten den byla nervózní, protože odvykla lidem. Pak se ale uklidnila," řekl pracovník queenslandského národního parku Steve Fisher. Fenka se živila zřejmě divokými kozami, které na ostrovech žijí. Lovci tam totiž našli několik kůzlečích koster. Tento týden se ale odvážná cestovatelka vrátila ke své obvyklé stravě - mletém masu a granulím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám