Hlavní obsah

Karviná podpoří podnikání

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod názvem Business Gate (Brána obchodu) bude v Karviné otevřeno centrum na podporu podnikatelských aktivit. V současnosti město pro účely nového centra rekonstruuje budovu ve Fryštátě, otevírat by se mohlo na začátku března.

Foto: Profimedia.cz

V novém centru Business Gate budou mít podnikatelé či zájemci o podnikání prostor pro práci a obchodní jednání.

Článek

Projekt spolu s městem připravuje Obchodně-podnikatelská fakulta Slezské univerzity a partneři z podnikatelské sféry. V budově vznikne zázemí pro začínající malé a střední podnikatele.

Udržet ve městě šikovné absolventy

„Cílem projektu je udržet ve městě vysokoškolské a středoškolské absolventy s dobrými nápady a potenciálem. Chceme začínajícím podnikatelům usnadnit vstup na trh, podpořit dobré nápady a chuť podnikat. Projekt předpokládá zapojení vysokých a středních škol do práce multifunkčního centra, kde zájemce o podnikání nebo malý či střední podnikatel získá pod jednou střechou podnikatelskou adresu a technickou infrastrukturu – tj. vybavené kanceláře ke krátkodobému pronájmu. K dispozici budou také konzultantské a odborné poradenské služby,“ uvedl náměstek primátora Lukáš Raszyk (ČSSD).

Prostor pro práci a obchodní jednání

V první fázi své existence bude mít Business Gate formu podobnou coworkingovému (spolupracovnickému) centru, kde budou mít podnikatelé či zájemci o podnikání prostor pro práci a obchodní jednání, konzultace a prezentace s možností využít odpovídajících služeb.

Důraz na inovační podnikání

„Zaměřit se chceme na inovační podnikání. Zájemci tu získají informace o tom, jak podnikatelské záměry realizovat, jak na ně získat finance, kde je možné získat dotace. Business Gate nabídne rovněž prostor pro vzdělávací aktivity a prezentace námětů a projektů z nejrůznějších oblastí kreativního průmyslu. Chceme zapojit i stávající karvinské zaměstnavatele formou tzv. komunitních dílen,“ doplnila plány města mluvčí karvinské radnice Šárka Swiderová.

Reklama

Výběr článků

Načítám