Hlavní obsah

Na trhu chybí vrcholoví manažeři

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souhrnné statistiky pracovního portálu Profesia.cz ukázaly, že na trhu chybí zkušení šéfové. V roce 2014 v segmentu vrcholového managementu počet nabídek (731) výrazně převýšil počet zaslaných životopisů (497).

Foto: Profimedia.cz

Největší boj je o místo pokladníka.

Článek

„Společnosti v roce 2014 hledaly meziročně o 5% méně středních manažerů, konkrétně 4417. V oboru bankovnictví jsme sledovali mírný meziroční nárůst 2,3% volných pozic (1702). Segment ekonomika, finance a účetnictví zaznamenal nárůst v poptávce po zaměstnancích o 9,7% na 3589 nabídek práce,“ uvedla Kateřina Jaroňová z Profesia.cz .

Často rozhoduje projevená aktivita

“Situace absolventů ekonomických směrů, kteří chtějí vstoupit na trh práce hned po ukončení studia bez předchozí praxe, je složitá. Firmy si vybírají kromě zkušeností i na základě aktivního přístupu uchazečů – absolventů. Vědí, že je snazší změnit jejich tzv. „tvrdé“ dovednosti než změnit jejich postoj,” prohlásila Kateřina Kochová, PR a Média manažerka veletrhu Career Days.

Skokanem roku je „back office“

Nejvyšší meziroční nárůst inzerovaných nabídek práce zaznamenala pozice pracovníka, který se stará o zpracování došlých objednávek, smluv a připravuje podklady pro fakturaci, tak zvaný back office ( 95%). Zájem vzrostl také o fakturanty ( 67%) a finanční analytiky ( 65%).

Největší konkurence je na pozici pokladník

Z pohledu zájem uchazečů versus volná pozice je největší boj o místo pokladníka - na jedno volné místo připadá 26 uchazečů. U referentů platebních karet je tento poměr dvacet ku jedné, o volné místo interního auditora pak soupeří 16 uchazečů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám