Hlavní obsah

Tescoma a Ergotep otevřely v Mostě prodejnu, kde obsluhují zdravotně postižení

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulých dnech otevřela firma Tescoma společně s družstvem invalidů Ergotep v pořadí již třetí prodejní centrum, ve kterém zákazníky obsluhují lidé se zdravotním postižením. Otevření mostecké značkové prodejny je součástí dlouhodobé spolupráce mezi oběma organizacemi, v jejímž rámci má být vybudováno do dvou let na 40 podobných center po celé České republice.

Foto: archiv Ergotep

Ředitel obchodních akvizic Ergotepu Stanislav Piskač se zaměstnanci mosteckého centra.

Článek

Prodejní centrum v Mostě je součástí jednoho z největších konceptů sociálního podnikání u nás. Kromě zisku má sociální podnikání ještě další cíl: zapojit ohrožené skupiny obyvatel zpět do práce.

Zajistit postiženým dlouhodobé uplatnění

Družstvo invalidů Ergotep patří mezi největší zaměstnavatele zdravotně znevýhodněných v České republice. Díky vyhledávání nových příležitostí a spolupráci s partnery jako Tescoma či Poštovní spořitelna nabízí pro hendikepované kvalitní pracovní příležitosti.

„Spolupráci s Ergotepem jsme zahájili již před lety v rámci provozu e-shopu. Model se osvědčil, proto se nebojíme jít do ambiciózního projektu, který má zajistit kvalitní a dlouhodobé pracovní uplatnění pro zdravotně znevýhodněné občany,“ říká obchodní manažer Tescomy Petr Vild.

Zákazník si rozdílu nevšimne

Zákazník by oproti běžnému prodejnímu centru Tescoma neměl zaznamenat žádný rozdíl – navenek i uvnitř vypadá stejně jako každá jiná značková prodejna. „Pracovní tým v prodejně bude tvořit šest lidí. Počet uzpůsobujeme možnostem zaměstnanců – někteří pracují pouze na částečný úvazek, podle toho, co jim dovoluje jejich zdravotní stav,“ říká ředitel obchodních akvizic Ergotepu Stanislav Piskač.

Minulý rok Ergotep a Tescoma otevřely první dvě značkové prodejny - v obchodním centru Olympia Plzeň a na Černém Mostě v Praze. „ Dosavadní provoz prodejen Tescoma se zaměstnanci se zdravotním znevýhodněním funguje bez problémů. Všichni prošli zaškolením ve výcvikovém centru Tescoma, kde se naučili vše podstatné z prodejních dovedností a získali znalosti o produktech samotných,“ uzavírá Stanislav Piskač.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám