Hlavní obsah

Nové uživatelské rozhraní dostane Firefox v lednu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mozilla již minulý měsíc odhalila podrobnosti o novém uživatelském rozhraní Australis, které kromě odlišného vzhledu nabídne i několik šikovných vychytávek. Nyní zástupci podniku potvrdili, že novinka se ve finální verzi internetového prohlížeče Firefox objeví v lednu.

BEZ KOMENTÁŘE: Nové rozhraní Firefoxu nazývané Australis pro Mac OS XVideo: Mozilla

 
Článek

„Nová podoba Firefoxu, která nese kódové označení Australis, je plánována pro Firefox 29. Aktuální vývojová verze sice nese verzi 28 a za necelý týden bude přesunuta do stabilizační větve Aurora, ale to se nové podoby Firefoxu netýká. Ta se totiž bude dolaďovat dalších šest týdnů,“ konstatoval Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Foto: Archiv tvůrců

Firefox Australis

Na Australisu pracovali vývojáři několik posledních měsíců. Změny jsou patrné na první pohled. Jednou z nejvýraznějších je přesunutí hlavní nabídky z levého horního rohu na pravou stranu lišty. Nejedná se však o pouhou změnu vzhledu, vývojáři zapracovali také na přizpůsobitelnosti prohlížeče a odezvě programu.

Foto: Archiv tvůrců

Firefox Australis

Vylepšena byla také práce s pluginy. „Nově se v případě, kdy je stránka vyžaduje, zobrazuje informační lišta v horní části stránky podobně, jako když není vyžadovaný zásuvný modul dostupný,“ doplnil Cvrček.

Foto: Novinky

Aktuální generace Firefoxu

Nová podoba je k dispozici od listopadu, avšak pouze u vývojové verze. Lidé, kterým nebude vyhovovat, mohou přejít na starší rozhraní díky doplňku Classic Theme Restorer.

Reklama

Související témata:

Související články

Firefox dostane nové rozhraní Australis

Internetový prohlížeč Firefox čeká jedna z nejvýraznějších změn za poslední roky. Vývojáři totiž plánují nasazení nového uživatelského rozhraní Australis. To...

Výběr článků

Načítám