Hlavní obsah

Firefox pro nové rozhraní ve Windows 8 vyjde ještě letos

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konec letošního roku plánují vývojáři společnosti Mozilla vypustit do světa dlouho očekávanou finální verzi internetového prohlížeče Firefox, která bude určena speciálně pro nové rozhraní Windows 8. To je známé pod pracovním označením Metro a využití najde kromě klasických počítačů i u tabletů.

Firefox pro nové uživatelské rozhraní ve Windows 8.

Článek

„Firefox pro vzhled Metro ve Windows 8 je aktuálně k dispozici pouze ve vývojové verzi. To se však již brzy změní, protože spolu s Firefoxem 26 by měl být k dispozici ve stabilní verzi. Konkrétně v betaverzi se objeví 28. října,“ konstatoval Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Podle něj budou moci lidé stahovat finální verzi v průběhu prosince. „Završí se tak více než rok a půl vývoje této verze,“ doplnil Cvrček.

Foto: Microsoft

Windows 8

Osmičky přinesly celou řadu změn, jednou z nejmarkantnějších je ale nové uživatelské prostředí. To seskupuje nejpoužívanější programy v dlaždicích a umožňuje uživateli se mezi nimi jednoduše pohybovat.

Vlastní dlaždici má v novém operačním systému každý program a lidé si mohou nastavit, jak přesně by měla vypadat. Například hudební složka tak může být zastoupena ikonou přehrávače nebo se na ní mohou zobrazovat poslední přehrávaná alba a interpreti. Díky tomu je pak možné zobrazovat několik posledních došlých e-mailů, a to i bez spuštění poštovní schránky.

I Firefox měl doposud vlastní dlaždici, ale samotný program se spouštěl v tradičním režimu Windows. Nově by však měl fungovat i v Metru.

Foto: Novinky

Aktuální generace Firefoxu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám