Hlavní obsah

Nejlepším chytrým telefonům na trhu bude konkurovat novinka s Firefoxem

Novinky, mif

Operační systém Firefox OS se doposud používal výhradně u těch nejlevnějších chytrých telefonů. Tvůrci této mobilní platformy se ale v nadcházejících měsících budou snažit uspět také na trhu s těmi nejlepšími smartphony. Kromě vysokého výkonu by první vlaštovka měla lákat i příznivou cenou.

BEZ KOMENTÁŘE: Ukázka rychlosti operačního systému Firefox OS s aktuálně používanou platformou Qualcomm a novou čipovou sadou od InteluVideo: vimeo.com

 
Článek

„Španělská společnost Geeksphone, která přivedla na trh první vývojářské telefony s Firefox OS, připravuje další model s označením Revolution. O připravovaném modelu není prakticky nic známo, slibován je telefon spadající do high-endu, který zaujme cenou,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Přestože přesné technické parametry nejsou zatím ještě známy, zástupci společnosti Geeksphone již zveřejnili video, ze kterého je možné vyčíst některé informace. Počítá se s využitím nové čipové sady od Intelu, místo původní platformy od Qualcommu.

Na videu je vidět, že novinka je výrazně rychlejší a celý chod operačního systému je také citelně plynulejší. Oba přístroje na videu mají dotykový displej s úhlopříčkou 3,5 palce a rozlišením HVGA. Smartphone Revolution by však měl mít 4,8palcovou obrazovku.

Žádné další informace o novince zatím nejsou známy. Přestože tvůrci hovoří o příznivé ceně, na přesnou prodejní sumu si budeme muset ještě počkat.

Firefox bude světová trojka, věří tvůrci

S operačním systémem Firefox má vedení Mozilly velké plány. Na trh se chystají nové levné chytré telefony i modely pro náročnější uživatele. Spolupráce je již dojednávána například s firmami LG, ZTE, Huawei, Alcatel či Sony.

Tvůrci počítají, že se platforma postupně probojuje na třetí příčku mezi nejpoužívanějšími operačními systémy. Přeskočit by tak měla mobilní systém Windows Phone od Microsoftu. První a druhá příčka aktuálně patří Androidu a iOS od Applu.

Firefox OS je založen na technologii HTML5, kterou využívají i webové prohlížeče. Právě díky snadnému programování by měly podle předpokladů rychle přibývat nové aplikace a společně s tím se také rozšiřovat uživatelská základna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám