Hlavní obsah

Řetězec Tesco spustí v létě virtuálního mobilního operátora

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Služby virtuálního operátora bude v Česku nabízet i obchodní řetězec Tesco. Letos v lednu si kvůli tomu nechal zaregistrovat novou firmu Tesco Mobile, a dnes uzavřel smlouvu s Telefónikou Czech Republic.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Na otázku Práva, kdy nový virtuální operátor zahájí svou činnost, odpověděl mluvčí Tesca Jan William Dvořák: „V průběhu letošního léta. V první fázi předpokládáme nabídku předplacených karet. Dobíjet si je bude možné v naší prodejní síti, ale budeme jednat i s dalšími prodejci.“

Tesco již zahájilo zákonem předepsané kroky k zisku licence od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ).

„Tesco je významným hráčem na českém trhu s velkou skupinou loajálních zákazníků, na které bude cílit i Tesco Mobile. Proto mě těší, že naše jednání o provozování virtuálního operátora s tímto řetězcem byla úspěšná. Zákazníkům Tesco Mobile nabídneme stejně kvalitní telekomunikační síť, jaká je k dispozici klientům O2,“ uvedl po podpisu Smlouvy Felix Geyr, ředitel pro strategii a rozvoj podnikání Telefóniky.

Virtuální operátoři poskytují služby v sítích, pronajatých od klasických mobilních operátorů. Fungují již ve většině evropských zemí, v Česku se ale T-Mobile, Telefónica, i Vodafone jejich vstupu dlouho bránily. Svůj postoj změnily až poté, kdy ČTÚ pohrozil, že jim vpuštění nových operátorů nařídí.

Vůbec prvním virtuálním operátorem na tuzemském trhu se loni v listopadu stal BLESKmobil. V síti Telefóniky ho provozuje vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, a klienty láká na levné volání z předplacených karet.

Služby virtuálního operátora začne od letošního léta poskytovat v ČR také telekomunikační společnost GTS, avšak jen pro firemní klientelu. Kvůli tomu uzavřela v únoru smlouvu s T-Mobile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám