Hlavní obsah

Nová vlajková loď Nokie se bude v Americe prodávat už za 1850 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký mobilní operátor AT&T začne v dubnu nabízet nový smartphone Nokia Lumia 900 s operačním systémem Windows Phone od společnosti Microsoft. Pokud si jej zájemce objedná a zároveň podepíše s operátorem smlouvu o poskytování služeb na dva roky, telefon jej přijde pouze na 100 dolarů (1850 Kč).

Foto: Nokia

Nokia Lumia 900

Článek

Pro AT to podle agentury AP bude první smartphone od Nokie, který bude fungovat se systémem Windows Phone. Finská Nokia už dříve uvedla, že spolupráce s Microsoftem jí má pomoci snížit náskok konkurence. Tou je pro Nokii hlavně americký Apple a jihokorejský Samsung.

Na americkém trhu má přitom Nokia co dohánět; její dosavadní smartphony totiž používaly pouze vlastní operační systém Symbian, který Američany nezaujal. Nokia tak se svými smartphony v USA prakticky začíná a bude se snažit získat alespoň část trhu.

Foto: HTC

HTC Titan II

AT, což je druhý největší mobilní operátor v USA, začne smartphone Lumia 900 prodávat 8. dubna. Firma nabídku avizovala už v lednu, zatím ale neuváděla, kdy přesně bude možné telefon koupit.

Vedle nové Nokie nabídne AT ještě další telefon s operačním systémem Windows Phone, a to Titan II od tchajwanské společnosti HTC. Cenu telefonu operátor stanovil na 200 dolarů (asi 3700 Kč). Oba přístroje mohou využít novou širokopásmovou síť LTE, která umožňuje rychlejší přenos dat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám