Hlavní obsah

Samsung odhalil extrémně tenký a výkonný chytrý mobil

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung na největším veletrhu mobilních technologií na světě Mobile World Congress (MWC 2011) odhalila nový chytrý telefon nazývaný Galaxy S II. Novinka patří k těm nejtenčím a zároveň nejvýkonnějším smartphonům na světě. Mobil se bude snažit konkurovat především iPhonu od Applu.

Článek

Samsung Galaxy S II je vybaven dotykovým 4,27palcovým kapacitním displejem S-AMOLED , který nabízí rozlišení 800 x 480 obrazových bodů. Jeho hlavní předností by měla být dobrá čitelnost i za ostrého slunečního svitu, tedy v situacích, které činí problém většině konkurenčních modelů.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Srdcem telefonu je výkonný dvoujádrový procesor Samsung Exynos taktovaný na 1 GHz. K dispozici je také 1024 MB operační paměti a 32GB prostor pro uložení dat, který je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet typu microSDHC až o dalších 32 GB. V prodeji by se ale měla objevit také levnější verze s 16GB vestavěnou pamětí.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Samozřejmostí je výbava čítající WiFi, Bluetooth, GPS, či FM rádio. Nechybí ani integrovaný fotoaparát s rozlišením 8 MPx, který dokáže natáčet video ve Full HD rozlišení. Výhodou je přítomnost automatického ostření a diodového blesku. Samozřejmostí je druhý fotoaparát na čelní straně pro pořádání videokonferencí.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Telefon má rozměry 125 × 66 × 8,5 mm – tenčí smartphone byste na trhu hledali jen velice těžko. Velmi příjemná je také hmotnost zařízení, která činí 116 g. Novinku pohání operační systém Android 2.3.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Telefon dokáže pracovat v sítích GSM, WCDMA, GPRS, EDGE, HSDPA a HSUPA. Kdy přesně se Samsung Galaxy S II objeví na tuzemském trhu a jaká bude jeho přesná cena, zatím není známo.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám