Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Dragon Fable – nezvyklé RPG

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RPG ve flashi? Ano, zní to poněkud podivně, ale toto spojení se ve výsledku ukazuje životaschopněji, než byste čekali. Stačí jen pár kliků a váš prohlížeč se změní na dobrodružný svět plný draků a jiných nebezpečí.

Článek

Bývá obvyklým koloritem při recenzování RPG titulů si povzdechnout, že tento žánr pomalu skomírá a že se dnes nedělají takové hry jako kdysi. Ale když se podíváme na Dragon Fable, může to znamenat malou jiskřičku naděje. A zrovna ze směru, odkud bychom to nikdy nečekali. Flash totiž bývá synonymem pro otravné reklamy anebo prostoduché hříčky na zabití času – ale nějaké komplexnější hry, natož RPG?

Ale opak je pravdou. Nemusíte nic stahovat ani instalovat, stačí se jen registrovat a při každém hraní přihlásit. Pak už si můžete vychutnávat vše, co byste od správného RPG čekali. Volbu povolání, přiřazování atributů a hlavně nekonečné sbírání zkušeností a jejich proměňování na nové dovednosti. Pravověrní fanoušci žánru určitě nebudou hledět na trochu statičtější grafiku, ale spíše si všimnou svobodného výběru jednotlivých questů a z toho plynoucího nelineárního vyprávění.

Bohužel se jejich náplň skládá pouze z cestování a soubojů. Pro oživení by to chtělo nějaké logické hádanky nebo složitěji vyprávěný příběh. Nesmíme ale zapomenout, že stále mluvíme o flashové hříčce. Na svoji kategorii podává neuvěřitelný výkon a rozhodně žánru ostudu nedělá.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Duel Toys 2 – souboje hraček

Prát se dneska osobně, to už asi není v kurzu. Daleko lepší je poslat svoje hračky, ať za nás vyřídí neshody a škoda každé rány, která při tom padne vedle....

Výběr článků

Načítám