Hlavní obsah

Chytré hodinky od Applu mají nahradit klíče od auta. Na baterii vydrží jeden den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávané chytré hodinky Apple Watch nahradí klíče od auta, jejich baterie vydrží celý den a nebude potřebovat tak dlouhou dobu na dobití jako iPhone. Prohlásil to v rozhovoru pro list The Telegraph generální ředitel Applu Tim Cook.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

 
Článek

Hodinky by měly také fungovat jako kreditní karta prostřednictvím služby Apple Pay. Budou rovněž schopné sledovat aktivitu uživatele a mají být přesné na 50 milisekund. Cook však nezmínil, jakým způsobem bude fungovat na hodinkách ověření uživatele.

Chytré hodinky od amerického počítačového gigantu budou bezdrátově komunikovat s iPhonem (podporovány budou modely 5, 5c, 5S, 6 a 6 Plus) a do jisté míry budou suplovat jeho funkce. Bude jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy, a dokonce například i navigaci.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Tim Cook

Ovládat se přitom budou pohodlně pomocí dotykového displeje, který bude podporovat stejná gesta jako iPhone nebo iPad. Chcete zvětšit fotku? Jednoduše stačí položit palec a ukazováček na dotykový panel a plynulým pohybem prstů směrem od sebe snímek přiblížit.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky budou chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také hlídat zdravotní stav uživatele – počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Apple již naplánoval na 9. března schůzku s médii. Všeobecně se očekává, že zde sdělí všechny detaily o hodinkách Apple Watch a jejich prodej bude zahájen v dubnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám